Sănătate

Alimente pe care nu este indicat să le mâncaţi pe stomacul gol şi cele benefice

Site-ul brightside.me a realizat un infografic pentru a evidenţia care sunt alimentele care au beneficii dacă le consumaţi la cea mai importantă masă a zilei şi care sunt cele pe care ar trebui să le evitaţi dimineaţa.

EVITAŢI:

Produse de patiserie. Alimentele care conţin drojdie irită mucoasa stomacului şi pot provoca flatulenţă.

Dulciurile. Consumul de zahăr creşte nivelul de insulină, care, la rândul său, sporeşte în mod semnificativ sarcina pancreasului care abia „s-a trezit“, iar acest lucru poate duce la diabet.

Iaurt sau alte produse lactate fermentate. Dacă mănânci iaurt pe stomacul gol, acidul clorhidric format în stomac ucide bacteriile acidului lactic, astfel încât consumul unor astfel de produse la micul dejun are puţine beneficii pentru corpul tău.

Pere.
Fibra brută pe care o conţin poate răni membranele mucoase delicate din stomac.

Roşii. Cresc aciditatea din stomac, iar acest lucru poate duce la ulcer gastric.

Castraveţi şi alte legume verzi.
Legumele crude sunt surse bogate de aminoacizi. Cu toate acestea, ele pot provoca arsuri la stomac, flatulenţă, dureri abdominale, mai ales dacă sunt consumate pe stomacul gol.

Banane. Dacă le mâncaţi dimineaţa, acest lucru va duce la o creştere bruscă a cantităţii de magneziu din sânge, lucru care poate afecta inima.

Condimente. Alimentele picante pot provoca daune şi iritarea mucoasei gastrice şi cresc producţia de acid din stomac, ceea ce contribuie la multe afecţiuni des întâlnite ale sistemului digestiv.

Băuturi carbogazoase reci. Vă pot deteriora membranele mucoasei şi pot reduce alimentarea cu sânge a stomacului. Drept urmare, alimentele se vor digera mai greu.

Citrice.
Sunt bogate în acizi, dar consumate pe stomacul gol pot provoca arsuri şi, de asemenea, cresc riscul de gastrită şi chiar de ulcer gastric.

RECOMANDATE:

Ovăz. Creează un strat protector în jurul mucoasei stomacului, care împiedică acidul clorhidric să cauzeze deteriorarea pereţilor stomacului. De asemenea, fulgii de ovăz conţin fibre solubile, care sunt benefice în scăderea nivelului de colesterol.

Mămăligă. Ajută la eliminarea toxinelor şi a metalelor grele din sistem, normalizează microflora intestinală şi oferă o senzaţie de saţietate pentru o lungă perioadă de timp.

Germeni de grâu.
2 linguri vă oferă aproximativ 15% din doza zilnică recomandată de vitamina E şi 10% din valoarea zilnică recomandată de acid floric. De asemenea, ajută la menţinerea sistemului digestiv la un nivel bun de lucru.

Ouă. Cercetătorii au constatat că ouăle la micul dejun pot reduce în mod semnificativ aportul zilnic de calorii. Pepene roşu. Consumat pe stomacul gol oferă o bună cantitate de lichid. În plus, este bun pentru sănătatea ochilor şi a inimii datorită nivelurilor ridicate de licopen.

Afine.
Potrivit unui studiu recent, consumul de afine în mod regulat îmbunătăţeşte memoria şi reglează tenisiunea arterială şi metabolismul, mai ales dacă le mâncaţi la micul dejun.

Pâine integrală, fără drojdie.
Carbohidraţii şi alţi nutrienţi utili care se găsesc în pâine sun necesari corpului. Cel mai bun moment pentru a consuma pâinea integrală este dimineaţa devreme.

Nuci. Mâncate la micul dejun, îmbunătăţesc sănătatea sistemului digestiv şi normalizează pH-ul din stomac.

Mierea. Ajută la trezirea corpului de dimineaţă şi oferă energie şi forţă sistemului imunitar. De asemenea, acest produs stimulează activitatea creierului şi creşte nivelul de serotonină, hormonul fericirii.

adevarul.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *