Timpul Liber

Alimentele pe care trebuie să le eviți cu orice preț în avion și aeroport

Oamenii petrec ore în șir în aeroport, înainte de îmbarcare, iar mai apoi urmează și zborul, adesea lung. În aceste condiții, este normal să apară senzația de foame, mai ales că există numeroase restaurante amenajate.

Pe lângă faptul că alimentele din aeroport și avion sunt foarte scumpe, unele dintre ele ar trebui evitate cu orice preț, potrivit thetravel.com.

Alimente de evitat în aeroport

Burgeri

Dacă doriți să mâncați carne în aeroport, este recomandat să fie de pui. Alte tipuri de carne necesită o preparare riguroasă și o anumită temperatură pentru a fi considerate sigure de consumat.

Burgerii vă pot crea probleme digestive majore dacă carnea nu a fost bine gătită, adică ultimul lucru pe care ni-l dorim în timpul unui zbor.

Hummus

Hummus-ul este consistent, sănătos și se mănâncă ușor, dar nu este o mâncare potrivită înainte de zbor. Lintea, năutul și condimentele care se folosesc produc gaze, o situație inconfortabilă în avion.

Sandvișuri preambalate

Deși foarte practice, cele care conțin carne sunt o variantă teribilă deoarece zac adesea prea mult pe rafturi. Nu se știe de când stau și mai ales dacă au fost depozitate la o temperatură optimă. Riscați o toxiinfecție alimentară.

Covrigi

Deși par inofensivi, ar trebui evitați cei foarte grași și extrem de sărați deoarece pot produce probleme digestive.

Bacon

Baconul este folosit în multe meniuri de mic dejun, dar carnea insuficient gătită, care mai este și grasă pe deasupra, poate cauza o toxiinfecție alimentară.

Sushi

Sushi ar trebuie consumat în general doar în locuri foarte sigure, fiind vorba de pește crud, iar aeroportul este ultimul loc unde să îl mâncați.

Pizza

Pizza poate provoca dureri de stomac dacă, după ce a fost făcută, nu este ținută în condiții optime, la o temperatură potrivită.

Alimente de evitat în avion

Ton

Salatele sau sandvișurile cu ton sunt vândute uneori în avion, însă peștele poate provoca probleme digestive serioase dacă nu este proaspăt, plus că mirosul nu e întocmai plăcut.

Băuturi carbogazoase

Băuturile pot fi mai dăunătoare pentru organism decât mâncarea atunci când zbori. Băuturile răcoritoare carbogazoase sunt considerate printre cele mai proaste opțiuni în timpul zborului deoarece provoacă balonare și arsuri la stomac.

Supă

Supa este foarte bună, dar poate nu cea mai fericită alegere când zbori la 37.000 de metri deasupra solului. Riscul turbulențelor este constant și există șanse mari să te alegi cu o ciorbă fierbinte în poală.

Alcool

Mulți pasageri adoră să se răsfețe cu o băutură alcoolică, sau două, când zboară, însă oboseala și lipsa unor mese consistente își vor spune cuvântul și există șanse uriașe să vă amețiți mult mai repede decât în mod normal.

Iaurt

Problema este că recipientele din plastic cu folie în care se vinde iaurtul nu sunt făcute să fie luate în aer.

Recipientele de iaurt explodează adesea și stropesc peste tot dacă sunt deschise rapid. Este nevoie de un proces de deschidere lent pentru a evita problema, dar tot există riscul să te murdărești pe tine sau pe cei care stau lângă

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *