CSI / RusiaInternațional

Ambasador rus: Decizia SUA de a trimite un nou ajutor militar Ucrainei crește riscul unei confruntări armate între Rusia și Occident

Decizia Washingtonului de a trimite o nouă tranşă de ajutor militar Kievului constituie o ameninţare la adresa intereselor Moscovei şi sporeşte riscul unei confruntări armate între Rusia şi Occident. Despre aceasta a declarat a ambasadorul rus în SUA, Anatoli Antonov, transmite Reuters.

„Vedem în aceasta o ameninţare directă pentru interesele strategice ale ţării noastre”, a declarat acesta miercuri.

„Furnizarea de produse militare de către SUA şi aliaţii lor nu doar conduce la continuarea vărsării de sânge şi noi victime, dar creşte de asemenea pericolul unei confruntări militare directe între Rusia şi ţări occidentale” a mai adăugat ambasadorul rus.

Marți, preşedintele SUA, Joe Biden a promis un nou pachet de asistenţă de securitate în valoare de 625 milioane de dolari, care va include lansatoare multiple de rachete HIMARS, sisteme folosite cu succes de Ucraina în contraofensivă, relatează Agerpres.

Într-o convorbire telefonică cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, Biden a subliniat că Washingtonul nu va recunoaşte niciodată anexarea de teritorii ucrainene de către Rusia, a transmis Casa Albă într-un comunicat.

Biden ”s-a angajat să continue să sprijine Ucraina oricât va fi necesar, în timp ce aceasta se apără de agresiunea rusă”, a mai adăugat Casa Albă.

Un comunicat al Departamentului de Stat precizează că pachetul de asistenţă va include patru lansatoare HIMARS şi rachete asociate, 32 de tunuri howitzer cu 75.000 de muniţii, 200 de vehicule MRAP (vehicule rezistente la mine şi protejate la ambuscade) şi mine antipersonal Claymore

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *