Politică

Ambasadorul României în R. Moldova și atașatul militar al Ambasadei a fost decorați de Șalaru

Distincțiile le-au fost oferite pentru promovarea păcii și democrației în lume, precum și pentru contribuția deosebită la susținerea activităților Armatei Naționale a Republicii Moldova.

În cadrul unei ceremonii festive la sediul Ambasadei României în Republica Moldova, ministrul în exercițiu al Apărării, Anatol Șalaru, i-a mulțumit Ambasadorului Marius Lazurca pentru eforturile depuse pe durata mandatului său în promovarea păcii și democrației în lume, dar și pentru dezvoltarea relațiilor de colaborare și prietenie între armatele celor două țări.

De asemenea, ministrul Anatol Șalaru i-a mulțumit atașatului militar al Ambasadei României în Republica Moldova, colonelului Dumitru Neacșu pentru aportul său la consolidarea capacităților de apărare ale Armatei Naționale.

În replică, ambasadorul Marius Lazurca, a menționat că primește această distincție ca pe un semn de prețuire din partea Republicii Moldova pentru Președinția, Guvernul, Ministerul de Externe și întreaga Misiune Diplomatică a României la Chișinău. Marius Lazurca, a menționat că România a fost și va rămâne un partener strategic al Republicii Moldova, iar colaborarea în domeniul militar, de rând cu proiectele din domeniile energetic, sănătate sau educație, au menirea să apropie Republica Moldova de spațiul și valorile europene.

Recent, Marius Lazurca a fost decorat de președintele Nicolae Timofti cu ”Ordinul de Onoare”, pentru ”contribuţia sa deosebită la dezvoltarea şi aprofundarea relaţiilor de prietenie și colaborare dintre România și Republica Moldova”.

sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *