Internațional

Ambasadorul UE reacționează la imaginile cu torturarea unui soldat azer

Toți deținuții ar trebui să fie tratați în conformitate cu dreptul umanitar internațional, a declarat ambasadorul UE în Azerbaidjan, Peter Michalko.

El a descris imaginile video care arată maltratarea unui soldat azer ca fiind “foarte regretabile”.

Anterior, Ministerul de Externe azer a făcut apel la comunitatea internațională să condamne tratamentul inuman aplicat militarilor azeri reținuți de partea armeană.

Comisia de stat pentru prizonieri de război, ostatici și persoane dispărute a făcut apel la organizațiile internaționale în legătură cu doi militari din armata azeră dispăruți, Agshin Babirov (născut în 2004) și Huseyn Akhundov (născut în 2003).

Comisia de Stat și alte agenții de stat continuă să investigheze problema după ce au dispărut în regiunea Shahbuz din Republica Autonomă Nakhchivan, la granița cu Armenia, din cauza vizibilității limitate din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Ulterior, s-a dovedit că ambii soldați din cadrul forțelor armate azere au ajuns în Armenia și au fost reținuți. Partea armeană a confirmat că aceștia au fost reținuți de poliție.

Potrivit unei înregistrări video publicate pe segmentul armean al internetului, unul dintre azerii reținuți a fost supus la bătăi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *