CSI / RusiaInternaționalRăzboiUcraina

Amenințarea lui Lukașenko, după intenția Marii Britanii de a trimite obuze cu uraniu în Ucraina: „Rusia nu are doar uraniu sărăcit!”

Marea Britanie intenționează să transfere obuze cu uraniu sărăcit forțelor armate ucrainene.

Dacă muniția cu uraniu sărăcit este folosită asupra trupelor ruse, răspunsul va fi teribil pentru întreaga planetă, amenință Aleksandr Lukașenko.

Lukașenko, aliatul fidel al dictatorului rus a cerut să nu fie susțină tendința de escaladare a ostilităților din Ucraina. Dictatorului de la Minsk nu i-a plăcut dorința Marii Britanii de a transfera muniție în Ucraina.

”Dacă sunt nebuni, atunci vor da un impuls acestui proces. Acesta este cel mai rău și mai periculos lucru. De aceea trebuie să te îndepărtezi de nebuni”, a declarat politicianul.

Lukașenko a făcut aluzie la utilizarea armelor de distrugere în masă de către Rusia, care pare să solicite negocieri, dar continuă să atace Ucraina. Potrivit acestuia, dacă se folosesc astfel de proiectile, Federația Rusă va da imediat un „răspuns teribil”. Acesta a mai făcut aluzie la utilizarea armelor de distrugere în masă.

„Rusia nu are doar uraniu sărăcit, știți asta foarte bine”, a adăugat Lukașenko.

Politicianul a mai sugerat că Federația Rusă va furniza Belarusului muniție cu uraniu real în acest caz.

Pe 21 martie, Vladimir Putin a vorbit despre „armele cu componentă nucleară”. El a avertizat Marea Britanie să nu trimită Forțelor Armate ale Ucrainei muniție cu uraniu sărăcit, pentru că asta arată „planurile Occidentului de a lupta cu Rusia până la ultimul ucrainean”.

Ca răspuns, Ministerul Apărării al Marii Britanii a anunțat intența deliberată a dictatorului de a dezinforma societatea rusă. Reprezentantul Ministerului Apărării a spus că armata britanică folosește de zeci de ani uraniu sărăcit în obuze perforatoare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *