Actualitate

Amenințări separatiste în Găgăguzia. De ce SIS și Procuratura le permite pro-rușilor de acolo să-și facă de cap?

Autonomia găgăuză vrea reprezentativitate politică în Parlamentul de la Chișinău prin acordarea a cinci mandate Găgăuziei.

Dacă autoritățile de la Chișinău nu vor găsi o soluție în acest sens, autonomia își rezervă dreptul de a ignora alegerile prezidențiale și parlamentare din Rep. Moldova. Declarații în acest sens a făcut vice-spicherul Adunării Populării de la Comrat, Gheorghe Leiciu, în cadrul dezbaterilor proiectului Codului electoral, care au loc azi pe platformă parlamentară, transmite Radio Chișinău.

Gheorghe Leiciu a invocat că proiectul nu a luat în calcul propunerile unor parteneri de dezvoltare privind garantarea reprezentativității politice a Găgăuziei în organul legislativ național. Reprezentantul Comratului propunere ca 96 de deputați să fie aleși pe circumscripții naționale, iar cinci pe circumscripții din Găgăuzia.

Gheorghe Leiciu a declarat în cadrul dezbaterilor că Găgăuzia ar putea să ignore alegerile prezidențiale și parlamentare, dacă nu va fi identificată o soluție în vederea asigurării reprezentativității politice a autonomiei găgăuze în Parlament.

Este neclar de ce autoritățile din Chișinău tolerează cu atâta lejeritate separatismul găgăuz.

Amintim că partenerii externi au investit milioane în regiunea găgăuză, în speranța că aceștea vor înceta să mai lucreze pentru interesele Moscovei, dar se pare că au eșuat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

comentarii

  1. Adica ce ? Să aibă deputați pe circumscripțiile teritoriale și încă 5 deputați suplimentari ? Frumos !!!

  2. Iaca ce se întâmplă dacă îi dai nas lui ivan… sau celor educați de către ivan. Maldavenii tăt merg călcând pi grebli cî lor tari li placi sî-și iei câti una în mutrî. Halal „țarî” halal „cetățeni”! Șî maldaveanu așa zîs băștinaș sî roagî sî vinî iar cccp-ul sî costi pânea vro două copeici… Vai de capul vostru sclaveți imperiali ce sunteți…
    Demnitatea o ai sau nu. La voi e „sau nu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *