CSI / Rusia

Analist politic ucrainean: Kievul să rezolve problema celor 3 miliarde de dolari ce le datorează Rusiei

"Dacă refuzăm cu tărie să dăm înapoi aceşti bani, atunci nu vom mai primi împrumuturi de la nimeni. Ne vom face o reputaţie proastă", a susţinut Vladimir Oliinik, citat de agenţia TASS.

Analistul politic ucrainean susţine, în interviul acordat postului de televiziune 112, că ţară să nu are încotro şi că trebuie să achite datoria faţă de Rusia.

Totuşi, el recunoaşte că Ucraina nu dispune în acest moment de 3 miliarde de dolari, astfel că problema actuală o reprezintă modul în care au loc negocierile.

"Cel mai probabil, Kievul va trebui să angajeze nişte avocaţi, iar apoi să se discute modul în care va avea loc rambursarea datoriei", a punctat Vladimir Oliinik. "Mai devreme sau mai târziu, Ucraina trebuie să rezolve această situaţie", a adăugat acesta.

Ucraina a intrat, vineri, în default cu o datorie de 3 miliarde de dolari către Rusia, contractată înainte de înlăturarea din funcţie a fostului preşedinte Viktor Ianukovici, adâncind o dispută care ar putea duce la declanşarea unei acţiuni în justiţie.

Premierul ucrainean Arseni Iateniuk a declarat că guvernul îngheaţă răscumpărarea obligaţiunilor cu scadenţă pe 20 decembrie, cumpărate de Rusia în urmă cu doi ani, pentru susţinerea fostului preşedinte ucrainean, cu câteva luni înainte de înlăturarea din funcţie a acestuia.

sursa: ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *