Ultima oră

Analistul Anatol Țăranu declară că liderul PL n-a putut să păstreze integritatea formațiunii

De această părere este analistul politic, Anatol Ţăranu, care crede că scindarea din PL poate duce la faptul că liberalii nu vor mai ajunge la putere, transmite IPN.

Anatol Ţăranu a apreciat că liderul actual al PL, Mihai Ghimpu, nu a putut să păstreze integritatea formaţiunii sale, iar faptul că el se clasează încă pe locuri înalte în topul politicienilor influenţi este un rezultat al activităţii sale de până a fi înlăturat de la actul guvernării.

Cât ţine de grupul liberalilor reformatori, analistul consideră că aceştia au o problemă în privinţa liderului care le-ar putea aduce un câştig la viitoarele alegeri. Anatol Ţăranu nu crede că acest grup va avea probleme cu înregistrarea noului lor proiect politic sau cu componenţa numerică, dar acest proiect are nevoie de consultanţă profesionistă şi nu mai există destul timp pentru aceasta.

Anatol Ţăranu s-a referit şi la liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, care treptat a căzut în topul celor mai influenţi politicieni şi nu se mai află în primii 10 clasaţi. Analistul spune că liderul democrat are restanţe la capitolul imagine şi performanţe politice. Pe de altă parte, referindu-se la colegul lui Lupu, Vlad Plahotniuc, analistul susţine că acesta este unul dintre cei mai influenţi politicieni datorită resurselor pe care le are.

Fiind întrebat despre un posibil conflict intern în Partidul Liberal Democrat dintre Vlad Filat şi Iurie Leancă analistul a spus că nu consideră posibilă existenţa unuia. „Cel puţin vizual nu se observă vreun conflict între cei doi. Mai mult chiar, există o conlucrare foarte bună între cei doi politicieni”, a afirmat Anatol Ţăranu.

Analistul consideră că atât timp cât alegerile generale sunt apropiate, este puţin probabilă apariţia unui conflict între cei doi liberal-democraţi, deoarece acesta ar putea periclita viitorul politic al PLDM, dar şi al actului de guvernare.
 
Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *