Actualitate

„Analiză” Sputnik Moldova: „Nu-mi pot imagina cum vorbitorii de limbă rusă din Bălți vor vota un candidat de dreapta”

„Electoratul acestui politician este tânăra „burghezie” moldovenească rurală, sunt oameni de la 25 la 40 de ani, care ar dori să ocupe un anumit post în regiunea lor, în localitățile lor. Dar ei nu pot face acest lucru, deoarece aceste posturi au fost ocupate de zeci de ani de oameni care se mută de la un partid la altul, păstrându-și funcția", a remarcat expertul.

Politologul a menționat că această categorie a populației țării este mai rigidă și revoluționară, așteaptă schimbări în țară, prin urmare în primul tur al alegerilor prezidențiale a votat în acest fel. Dar nu există nicio garanție că toți acești oameni o vor vota pe liderul Partidului Acțiune și Solidaritate Maia Sandu în turul doi.

"Chiar dacă Usatii îi va îndemna să voteze pentru Sandu, acest lucru nu înseamnă că alegătorii vor face exact așa. Nu-mi pot imagina cum vorbitorii de limbă rusă din Bălți vor vota un candidat de dreapta”, a declarat Șapovalov.

Într-o astfel de situație, ar fi greșit să transferăm în contul lui Sandu toți cei 17 la sută de alegători care au votat pentru liderul formațiunii Partidul Nostru în primul tur, a concluzionat invitatul.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *