Criza

Andrei Spînu despre cererea Moldovagaz: Tariful de 24 de lei la gaz este unul exagerat, dar vedem

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu consideră că tariful de 24 de lei la gaz este unul exagerat, însă ANRE urmează să facă calcule și să aprobe un preț final. Calculele arată că tariful nu acoperă gazul care îl cumpărăm de la Gazprom. Devierile negative au făcut ca Moldovagaz să vină cu această cerere”, a spus acesta, scrie Safenews.md.

„Toți așteptau ca prețul la gaz să scadă, din cauza războiului avem o situație fără precedent. Vara sa fie mai scump decât iarna, calculele arată că tariful nu acoperă gazul care îl cumpărăm de la Gazprom, partea bună e că la sfârșitul lunii mai prețul a început să scada, vom vedea prețul final pe iunie.
Devierile negative au făcut ca Moldovagaz să vină cu cerere, sunt sigur că ANRE trebuie să faca calcule, dar mi se pare exagerat 24 lei tarif final, vedem”, a eclarat Spînu.

De la 1 iunie, tariful la gaz ar putea fi de 24 de lei pe m3.

Amintim că Moldovagaz a înaintat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) o cerere privind creșterea tarifului mediu pentru furnizarea gazelor naturale consumatorilor finali la prețuri reglementate pentru anul 2022.

Recent, Vadim Ceban, șeful Moldovagaz, a anunțat că tariful va crește.

„Conform logicii metodologiei de calcul, noi trebuie să solicităm majorarea tarifului. Acum tariful este de 15,49 de lei, astăzi noi trebuie să avem un tarif pentru consumatorul final de 21 de lei pentru un metru cub”, a declarat Ceban.

Prețul de achiziție al gazelor naturale pentru luna mai este mai mic în comparație cu cel din luna aprilie. Republica Moldova va achita 919 de dolari pentru o mie de metri cubi de gaze naturale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


comentarii

  1. Voi, cei de la Moldovagaz si ANRE, ce salariii aveti? Aveti 50–100 mii lei lunar , pote si mai mult. Puneti-va salarii de 10–15 miii lei si sa vedeti cum scade pretul

  2. Voi, cei de la Moldovagaz si ANRE, ce salariii aveti? Aveti 50–100 mii lei lunar , pote si mai mult. Puneti-va salarii de 10–15 miii lei si sa vedeti cum scade pretul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *