Actualitate

ANI a inițiat mai multe controale pe avere. Un procuror s-a ales cu o contravenție pentru nedepunerea declarației de avere și interese personale

Astfel, în perioada de referință, inspectorii de integritate au aplicat amenzi în mărime totală de aproximativ 16 mii de lei. Sancțiunile au fost aplicate pe numele unui procuror din Procuratura municipiului Chișinău și a cinci consilieri din Consiliul local Lăpușna din raionul Hâncești.

Subiecții au fost amendați pentru faptul că nu au depus declarațiile de avere și interese personale. În săptămâna precedentă, inspectorii de integritate au refuzat să inițieze proceduri de control în opt cazuri.

Refuzurile vizează controlul averii pe numele unui fost primar din raionul Telenești și un consilier raional din Fălești. În alte șase cazuri, nu au pornit controale pe regimul conflictelor de interese și a incompatibilităților în care erau vizați un primar din raionul Ungheni, un viceprimar din nordul republicii, un consilier din municipiul Edineț, un contabil dintr-o primărie din raionul Orhei, un director de grădiniță și respectiv un consilier din Edineț.

Deciziile de inspectorilor de integritate de a nu iniția aceste controale se argumentează prin faptul că pe toate aceste cazuri nu au existat bănuili rezonabile și informații probante pentru a desfășura anchete.

Sursa:sinteza.org

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *