Social

ANI vine cu o reacție la recentele articole apărute în presă despre neconfiscarea averii lui Sergiu Sîrbu

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a venit cu o reacție la recentele articole apărute în presă în legătură cu unele decizii ale instanțelor de judecată privind confiscarea averilor nejustificate ale unor subiecți ai declarării, transmite Știri.md.

Astfel, într-un comunicat remis presei, ANI precizează că actele de constatare ale Autorității, la care fac trimitere articolele respective, nu sunt anulate.

„Potrivit Legii cu privire la Autoritatea Națională de Integritate și a Codului de procedură civilă, Autoritatea poate solicita confiscarea averii nejustificate în cadrul procedurilor de contestare a Actelor de constatare.

Instanțele de judecată nu au dat curs cererilor de confiscare a averilor nejustificate solicitate de Autoritate la etapa examinării contestărilor Actelor de constatare din partea subiecților supuși controlului.

După rămânerea definitivă și irevocabilă a Actelor de constatare, Autoritatea se va adresa în instanța de judecată competentă cu cerere de chemare în judecată privind confiscarea averii nejustificate ale subiecților declarării Sîrbu, Țurcan și alții”, menționează Autoritatea Națională de Integritate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *