Politică

Annalena Baerbock: Rusia amplifică încercările de a destabiliza Moldova și Georgia

Rusia încearcă să amplifice încercările de a destabiliza Moldova și Georgia, declară ministra germană de Externe, Annalena Baerbock, citată de TASS. Ea afirmă că aceasta este strategia Kremlinului de a influența calea europeană a acestor țări.

De asemenea, oficiala de la Berlin menționează într-un interviu acordat pentru publicația spaniolă El Pais că Germania susține dorința Moldovei și Georgiei de a deveni state europene, potrivit Realitatea.md.

„Acesta face parte din strategia Rusiei de a destabiliza societățile care urmează calea europeană. Încercările Rusiei de a exercita influență în Moldova și Georgia se intensifică. Susținem dorința lor de a trăi în pace și libertate, prin perspectiva aderării la Uniunea Europeană”, a declarat Baerbock, fiind întrebată despre riscurile ca Tbilisi și Chișinău să bată palma cu Federația Rusă.

Precizăm că, luni, la reuniunea miniștrilor de Externe ai UE se discută despre eventualele destabilizări din Republica Moldova. Bogdan Aurescu a reiterat înaintea întrunirii că țara noastră are nevoie de sprijin.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *