Actualitate

Anunțul Comisiei Europene de astăzi nu înseamnă că R. Moldova este deja țară candidată la Uniunea Europeană. Decizia finala va fi luată pe 23-24 iunie de țările UE

Comisia Europeană a decis joi noaptea să recomande statelor UE ca Ucrainei și Republicii Moldova să li se acorde statutul de țări candidate la integrarea în Uniunea Europeană.

Natalia Gavrilița: Azi suntem cu un pas mai aproape de realizarea proiectului de țară a acestei generații – aderarea la familia țărilor Uniunii Europene. Republica Moldova trebuie să fie parte a UE, iar cetățenii noștri merită să trăiască într-o țară unde drepturile omului și supremația legii sunt valori fundamentale. Privim cu încredere și optimism spre ziua de mâine și suntem gata să muncim pentru a ne ridica la standardele țărilor europene.

Maia Sandu: Salut opinia Comisiei Europene, care recomandă statelor membre ale UE să acorde Republicii Moldova statutul de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană. Recomandarea se bazează pe înțelegerea că țara noastră va întreprinde eforturi suplimentare în domenii-cheie ca reforma justiției, combaterea corupției, administrația publică și drepturile omului. Sunt exact domeniile în care ne-am asumat să facem schimbări în fața cetățenilor și ne vom respecta angajamentul. Comisia va monitoriza progresele înregistrate în aceste domenii până la sfârșitul anului 2022.

Decizia finală o vor lua șefii de state și de guverne din țările membre ale UE

În ciuda mesajelor triumfaliste a politicienilor de pe Bîc. Decizia finală în privința cererilor de aderare urmează a fi luată la reuniunea Consiliului European din 23-24 iunie, la Bruxelles, fiind o prerogativă a șefilor de state și de guverne din țările membre ale UE.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *