ActualitateROMÂNIA

Apare primul centru de cercetare în inteligenţă artificială, construit de la zero

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, anunţă, sâmbătă, că a fost pusă ”piatra de temelie” la primul Centru de cercetare în inteligenţă artificială, construit de la zero din România, la Cluj-Napoca.

„Inovare şi tehnologii avansate la Cluj-Napoca: Astăzi am pus piatra de temelie a primului Centru de cercetare în inteligenţă artificială, construit de la zero, din România! Prin angajamentul său pentru excelenţă academică şi inovaţie, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca îşi consolidează poziţia de lider în cercetarea tehnologiilor avansate. Centrul de Inteligenţă Artificială va oferi studenţilor şi cercetătorilor resurse de ultimă generaţie şi şansa de a lucra la proiecte cu impact global. Colaborările de prestigiu, cum este cea cu Lockheed Martin, companie de top în domeniile aerospaţial, tehnologic şi militar, va fi un mare avantaj pentru noi”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, ministrul Bogdan Ivan.

Potrivit acestuia, ”inteligenţa artificială reprezintă viitorul tehnologiei şi va revoluţiona modul în care trăim şi muncim”.

„De la automatizarea proceselor de afaceri până la îmbunătăţirea serviciilor publice şi crearea de soluţii personalizate pentru cetăţeni şi companii, posibilităţile sunt nelimitate. Centrul de Inteligenţă Artificială de la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca va fi un catalizator pentru aceste schimbări, pregătind generaţiile viitoare de inovatori şi lideri în tehnologie”, a mai transmis ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării”.

Potrivit lui Ivan, Cluj-Napoca găzduieşte peste 1.200 de companii IT, oferind locuri de muncă pentru zeci de mii de specialişti.

”Ecosistemul tehnologic vibrant şi colaborarea strânsă dintre sectorul privat şi cel academic transformă Clujul într-un adevărat hub de inovaţie, iar evenimentul de astăzi este o dovadă a acestui lucru”, a mai scris ministrul pe Facebook.

content-image

content-image

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *