Actualitate

Arestarea unui presupus susținător al Statului Islamic, acuzat că plănuia un atac în noaptea de Revelion la New York

Lutchman, care a susținut că a primit indicații de la un presupus membru al grupării teroriste, intenționa să atace un restaurant în Rochester (localitate în nordul statului New York), unde locuiește, potrivit unei plângeri penale. Lutchman a fost arestat miercuri.

Bărbatul i-ar fi spus unui informator plătit de FBI că ar putea amplasa o bombă în interiorul localului și ar putea răpi și ucide oameni. "Aș omorî pe cineva. N-am nicio problemă cu asta", ar fi spus Lutchman, potrivit plângerii penale, în care se mai preciza că individul intenționa să folosească și cuțite în timpul atacului.

În plângerea penală, Lutchman era descris drept un convertit autodeclarat la islam, cu antecedente penale care datau din 2006 și care fusese internat într-un centru pentru boli psihice. Lutchman a compărut joi în fața unui tribunal din New York. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul ar putea primi 20 de ani de închisoare și o amendă de 250.000 de dolari.

În noiembrie și decembrie, Lutchman și-ar fi exprimat sprijinul pentru Statul Islamic în mai multe conversații telefonice cu un alt informator plătit de FBI. El susținea că în decembrie s-a aflat în legătură cu un individ care spunea că este membru al grupării teroriste în Siria.

Marți, Lutchman s-a dus la un magazin Walmart din Rochester cu unul dintre informatori și a cumpărat două măști de schi de culoare neagră, benzi de prindere a cablurilor, două cuțite, o macetă, benzi adezive, amoniac și mănuși de cauciuc pentru a le folosi în timpul atacului. Nu avea bani la el și informatorul a plătit circa 40 de dolari pentru cumpărături, se menționează în plângerea penală. 

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *