Articolul 13 din Constituția RM contravine Declarației de Independență a RM

Moto: 1. „Lucrul drept poate înflori numai dacă se întemeiază pe IDEI DREPTE” .
„N-AVEM DOUĂ LIMBI ŞI DOUĂ LITERATURI, CI NUMAI UNA, ACEEAŞI CU CEA DE PESTE PRUT. ACEASTA SĂ SE ŞTIE DIN CAPUL LOCULUI, CA SĂ NU MAI VORBIM DEGEABA. (A. Mateevici, 27 mai 1917)*
Azi, 31 august 2013, sărbătorim Limba noastră cea română (conform Constituției „limba moldovenească”). Haideți să mai constatăm încă o dată, și în această zi de sărbătoare, că statul R. Moldova nu a fost întemeiat pe IDEI DREPTE. Cea mai nedreaptă idee, pusă la temelia acestui stat, a fost denumirea limbii din articolul 13 din Constituția votată de agrarieni, comuniști și interfrontiști. Prin acest articol s-a renunțat de facto la Declarația de independență a R. Moldova. Mai târziu, la Declarația de independență a renunțat și PCRM-ul de la guvernare când a schimbat denumirea sărbătorii din Ziua Independenței în Ziua Republicii. De aici derivă mai multe concluzii.
Prima. Constituția trebuie să se bazeze și să reflecte principiile formulate în Actul de fondare a statului R. Moldova care este Declarația de Independență. Declarația de Independență are prioritate față de Constituție. Constituția care nu respectă spiritul Declarației de Independență nu are nicio legitimitate morală și juridică. Conform Declarației de independență limba oficială a statului R. Moldova este LIMBA ROMÂNĂ. Aceasta înseamnă că articolul 13 din Constituție contravine Declarației de Independență și trebuie adus în conformitate cu aceasta.
A doua. După parlament, Declarația de Independență a mai fost votată în Piața Marii Adunări Naționale de sute de mii de oameni, care reprezentau toată Moldova democrată și proeuropeană. Constituția a fost votată de câteva zeci deputații din partida antinațională, antiromânească, antieuropeană, rusofilă și pro-imperială, anume de către acei care în 1989 au luptat împotriva declarării limbii române drept limbă oficială, iar 1991 – împotriva declarării independenței R. Moldova. Să se rețină: în articolul 13 din Constituție a fost fixată opțiunea politică și ideologică a acestei partide antinaționale, care exprima interesele minorităților imperiale, nu ale băștinașilor, ale moldovenilor (românilor) care au votat Declarația de Independență.
A treia. Partidele politice care nu recunosc Declarația de Independență a statului R. Moldova și care promovează alte valori decât cele cuprinse în Declarația de Independență trebuie declarate în afara legii.
P.S. A. Mateevici, autorul Imnului de stat al R. Moldova, este un dușman al statului R. Moldova?!
Pe 27 mai 1917 (cu un an înaintea Unirii Basarabiei cu România!), preotul și poetul A. Mateevici rostea următoarele cuvinte în fața învățătorilor moldoveni adunați la primul lor congres: „AL DOILEA SFAT e acesta.. Lucrul drept poate înflori numai dacă se întemeiază pe IDEI DREPTE Cu mâhnire am văzut astăzi că între d-voastră nu toţi sunt uniţi asupra unor idei drepte. Unii se socotesc moldoveni, alţii– cei mai puţini – români. Ei bine, dacă aţi luat asupra d-voastră sarcina de a lumina poporul, apoi trebuie SĂ DAŢI POPORULUI IDEI ADEVĂRATE, căci altfel întreg învăţământul e fără rost. Da, suntem moldoveni, fii ai vechii Moldove, însă FACEM PARTE DIN MARELE TRUP AL ROMÂNISMULUI, aşezat prin România, Bucovina şi Transilvania. Fraţii noştri din Bucovina, Transilvania şi Macedonia nu se numesc după locurile unde trăiesc, ci-şi zic ROMÂNI. AŞA TREBUIE SĂ FACEM ŞI NOI! Asta nu însemnează separatism, căci şi cei din Transilvania, şi cei din Bucovina şi cei din America se numesc tot români”. Citat închis.
Haideți, și în această zi de sărbătoare, să mai repetăm următorul adevăr: statul R. Moldova va putea înflori doar atunci când Constituția se va întemeia pe IDEI DREPTE, dar nu pe falsuri care sfidează Declarația de Independență a acestui stat.
Vă felicit cu ocazia Sărbătorii Naționale „LIMBA NOASTRĂ CEA ROMÂNĂ”.
Bună dimineața, moldoveni.
31 august, T.C., Oltenia