Actualitate

Asociațiile de români din Europa cer demisia ministrului de Externe și prelungirea votului în străinătate

 "În ciuda faptului că am cerut Ministerului de Externe dublarea numărului secțiilor de vot în diaspora acesta nu a ținut cont și astfel în toate secțiile de votare din străinătate s-au format cozi foarte mari de 2-4 ore de stat și mulți romani au renunțat să mai voteze. De aceea cerem demisia ministrului de Externe Titus Corlățean pentru proastă organizare a acestor alegeri", arată reprezentanții FADERE într-un comunicat remis duminică AGERPRES.

Totodată, reprezentanții asociațiilor românești din Europa "solicită Biroului Electoral Central să prelungească programul de vot atât cât este necesar în secțiile de votare din diaspora acolo unde cozile sunt foarte mari în așa fel încât toți cei care doresc să își exercite dreptul de a vota să o poată face".

Și candidata independentă la alegerile prezidențiale Monica Macovei a solicitat prelungirea programului în secțiile de votare din străinătate dacă la ora 21,00 încă mai este lume la coadă. ‘Toți cetățenii români care s-au deplasat până la secția de vot trebuie să voteze’, susține Macovei într-un comunicat.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *