Ultima oră

Astăzi încep pretestările în licee și gimnazii

Testarea are drept scop asigurarea calităţii testelor care vor fi propuse elevilor în sesiunea de examene 2014, la nivel de structură şi conţinut, precum şi verificarea procesului de realizare a curriculumului predat în instituţiile de învăţământ preuniversitar. La testarea pe eşantion reprezentativ lucrările nu sunt notate.

Totodată, în perioada 25 martie – 9 aprilie curent, Ministerul Educaţiei şi Agenţia de Asigurare a Calităţii vor pune la dispoziţie tuturor candidaţilor modele de teste la disciplinele de examen pentru a familiariza elevii cu formatul testului şi nivelul de dificultate al subiectelor care vor fi propuse în examen. Ministerul Educaţiei recomandă tuturor instituţiilor de învăţământ preuniversitar să organizeze, în această perioadă, testarea candidaților la examenele de absolvire 2014 pentru a verifica nivelul de pregătire a acestora.

Testările se vor desfășura în perioada 25 februarie – 14 martie. Examenele de absolvire a treptelor de şcolaritate încep în luna iunie curent.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *