Actualitate

Atenție vitezomani! Inspectoratul Național de Patrulare a fost dotat cu radare ultra performante cu laser!

Este vorba de aparatele Radar cu laser de tip LTI 20-20 TruCAM. Acestea sunt folosite în multe ţări dezvoltate din lume și sunt capabile de a fi utilizate atât din mâinile operatorului, cât și prin montarea rigidă a acestora pe suporturi speciale (trepied), sau în interiorul automobilului.

De asemenea, înregistrarea vitezei şi imaginilor vehiculului-țintă pot fi efectuate, atât din față, cât și din spatele postului staționar de supraveghere a circulaţiei rutiere, dar cu condiția că vehiculul supus măsurării vitezei și înregistrării video, este continuu vizibil.

Avantajele utilizării acestui tip de radar este posibilitatea funcționării optime în timpul condițiilor meteorologice speciale precum ceață, ploaie sau zăpada, prin activarea regimului de lucru cu filtrul de vreme, cît și pe timp de noapte.

Gheorghe Cavcaliuc anunță că, împreună cu omologul său Heiko Schmidt, șeful adjunct al Departamentului Criminal de Stat din Thuringia al Republicii Federale Germane, a avut oportunitatea de a testa aceste radare și am rămas profund impresionat și ferm convins că această achiziție este o performanță remarcabilă pentru Poliția Republicii Moldova.

În această ordine de idei, conducătorii auto sunt îndemnați să adapteze viteza de deplasare conform regulamentului, să păstreze distanța de deplasare între vehicule, să nu intre în intersecție, în cazul în care circulația în direcția de deplasare este dificilă, sau blocată și să manifeste răbdare și disciplină maximă.

La fel, în postarea șefului interimar Cavcaliuc se menționează că, radarele au fost achiziționate în cadrul Suportului Bugetar pentru Reforma Poliției, conform Acordului de finanțare încheiat între Uniunea Europeană și Republica Moldova pentru implementarea Strategiei de dezvoltare a Poliției pentru anii 2016-2020.

Sursa: autoexpert.md


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *