CSI / Rusia

Au „denazificat-o”. O supraviețuitoare a Holocaustului, în vârstă de 91 de ani, a murit într-un subsol din Mariupol, în timp ce rușii asediază orașul

O supraviețuitoare a Holocaustului a murit în timp ce se adăpostea de forțele rusești în orașul asediat Mariupol.

Vanda Semionovna Obiedkova, în vârstă de 91 de ani, și familia ei s-au mutat într-un subsol atunci când forțele rusești au început bombardamentul asupra orașului-port din sudul țării.

Ea a murit pe 4 aprilie, după ce a petrecut săptămâni întregi fără apă sau încălzire.

Fiica ei, Larissa, a declarat că mama ei și-a petrecut ultimele două săptămâni din viață tremurând de frig și neputând să se ridice în picioare.

Ea a declarat pentru Chabad.org: „Mama nu merita o astfel de moarte”.

„Nu exista apă, nu exista electricitate, nu exista căldură – și era un frig insuportabil”, a spus ea.

Vanda Semionovna Obiedkova, care s-a născut la 8 decembrie în Mariupol, avea doar zece ani când naziștii au intrat în oraș în 1941.

Când trupele SS au venit la casa dnei Obiedkova și au capturat-o pe mama ei, aceasta a reușit să scape ascunzându-se într-un subsol.

În 20 octombrie 1941, germanii au executat între 9.000 și 16.000 de evrei la periferia orașului Mariupol, inclusiv pe mama lui Obiedkova și întreaga familie a mamei sale. Fetița a fost ulterior arestată, dar prieteni de familie i-au convins pe naziști că era de origine greacă. Tatăl ei, care nu era evreu, a reușit apoi să o interneze într-un spital, unde a rămas până când Mariupol a fost eliberată în 1943.

Acum, ironia sorții, Rusia susține că a lansat ”operațiunea militară” din Ucraina, adică invazia și războiul, pentru…”denazificarea” Ucrainei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *