UE / Nato

Avansul economiei și crearea de locuri de muncă, noile priorități ale Uniunii Europene

"Din punctul meu de vedere, rezultatele nu sunt surprinzătoare dar reprezintă un mesaj clar, sunt într-adevăr o lecție pentru noi, să obținem rezultate mai bune în următorii doi ani în privința creșterii economiei și creării de locuri de muncă. Cred că oamenii devin intoleranți și nerăbdători și în multe state această evoluție este de înțeles’, a afirmat în Portugalia șeful miniștrilor de Finanțe din zona euro.

Jeroen Dijsselbloem, împreună cu șeful BCE, Mario Draghi, directorul general al Fondului Monetar Internațional, Christine Lagarde și președintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, participă în perioada 26-27 mai la Conferința pe teme de politică monetară, organizată de Banca Centrală Europeană.

Conform rezultatelor preliminare, partidele de extremă dreapta și anti UE au obținut câștiguri importante la alegerile pentru Parlamentul European, mai ales în Franța, Marea Britanie, Grecia și Danemarca.

Jeroen Dijsselbloem a afirmat că este clar că Europa trebuie să accelereze redresarea economiei și, pentru îndeplinirea acestui obiectiv, trebuie continuate reformele prin care economiile devin mai competitive.

‘De fapt, cred că reformele trebuie să fie mai clare dar trebuie să continuăm agenda deoarece numai o economiei competitivă poate sprijini o creștere solidă’, a subliniat șeful Eurogrupului.

sursa: money.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *