Actualitate

Avertisment sumbru de la șefa FMI: Din 2023, ”ne așteptăm ca o treime din economia mondială să fie în recesiune”

O treime din lume va intra în recesiune în anul 2023, avertizează șefa Fondului Monetar Internațional (FMI), Kristalina Georgieva.

Directorul general al FMI) a declarat că anul 2023 va fi „mai greu” decât anul trecut, deoarece economiile din SUA, UE și China vor încetini. De vină sunt războiul din Ucraina, creșterea prețurilor, majorarea dobânzilor și răspândirea COVID în China care apasă asupra economiei mondiale, scrie Observator. În luna octombrie, FMI și-a redus perspectivele de creștere economică globală pentru 2023, scrie TV8.

„Ne așteptăm ca o treime din economia mondială să fie în recesiune”, a declarat Georgieva pentru CBS. 

De asemenea, Georgieva a avertizat că și China, a doua cea mai mare economie a lumii, se va confrunta cu un început dificil de an. „În următoarele două luni, va fi greu pentru China, iar impactul asupra creșterii chineze va fi negativ, impactul asupra regiunii va fi negativ, impactul asupra creșterii globale va fi negativ”, a mai spus șefa FMI.

FMI este o organizație internațională cu 190 de țări membre. Acestea colaborează pentru a încerca să stabilizeze economia globală. Unul dintre rolurile sale cheie este acela de a acționa ca un sistem de alertă economică.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *