Ultima oră

„Avia Invest” în colaborare cu Poliţia de Frontieră au dispus sporirea măsurilor de securitate pe Aeroportul Chișinău

Astfel, sunt efectuate următoarele măsuri:

• Instruirea suplimentară a colaboratorilor de securitate aeronautică şi membrilor echipajelor în vederea excluderii facilitării procedurilor de securitate aeronautică.
• Implicarea activă a echipelor canine la controlul bagajelor, în vederea depistării substanţelor explosive, cât şi în locurile aglomerate, unde conform competenţelor atribuite ordinea publică este asigurată de către Poliţia de Frontieră, se efectuează patrularea cu patrupezii special antrenaţi.
• Instruirea adăugătoare a personalului tuturor companiilor care activează nemijlocit pe Aeroportul Chişinău în vederea identificării persoanelor dubioase.
• Controlul suplimentar al mijloacelor de transport parcate în adiacenţa aeroportului.
• Mărirea numărului colaboratorilor de securitate aeronautică şi intensificarea activităţii acestora în fluxul de pasageri.
• Controlul de securitate vigilent înainte de zbor al pasagerilor. Monitorizarea video, utilizarea activă a metodei profiling-ului precum şi verificarea intensivă a bagajelor şi încărcăturilor transportate la aeronave.
• Evitarea prezenţei persoanelor neimplicate în deservirea aeronavelor în adiacenţa acestora şi verificarea riguroasă a personalului întreprinderilor din domeniul aviaţiei civile cu acces direct la aeronave şi la bordul acestora.
• Verificarea minuţioasă inclusiv de către organele abilitate a personalului şi transportului implicat în procesul de reconstrucţie a terminalului şi aerodromului.
Menţionăm faptul că în ultimele zece zile, colaboratorii de securitate aeronautică au verificat şi au comunicat cu mai multe persoane din incinta aerogării care au trezit suspiciuni.
De asemenea, în scopul evitării situaţiilor excepţionale, “Avia Invest” a dispus mărirea esenţială a rutelor de patrulare în perimetrul aeroportuar.
 
Aeroport Chișinău

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *