CSI / Rusia

Aviația rusă a lovit nouă poziții ale Statului Islamic în ultimele 24 de ore

Potrivit AFP, nouă poziții ale grupării Statul Islamic au fost lovite în urma acestor raiduri efectuate de avioane de atac Su-34, Su-24M și Su-25, în continuare intervenției militare a Rusiei în Siria, care a început la 30 septembrie.

Șase lovituri aeriene au fost lansate în provincia Idleb asupra unei ‘baze disimulate a teroriștilor’, unde au fost distruse mai multe blindate, indică RIA Novosti.

Potrivit acestui bilanț al Ministerului Apărării rus, au mai fost distruse și ‘depozite cu muniții ale teroriștilor’ în provincia Homs și un ‘centru de comandă al Statului Islamic’ în provincia Latakia.

Operațiunea aeriană a Rusiei în Siria are drept scop sprijinirea armatei siriene și vizează ‘teroriștii’ și ‘extremiștii’ de acolo, a reiterat luni Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin, citat de TASS și Reuters.

‘Scopul operațiunii noastre constă în acordarea de sprijin ofensivei armatei siriene la sol în lupta cu teroriștii și grupările extremiste și radicale’, a declarat Peskov. Întrebat dacă în perspectivă este de așteptat un angajament al trupelor ruse la sol, Peskov a afirmat că ‘președintele (Vladimir Putin) a răspuns deja la această întrebare și nu are nimic de adăugat’.

Președintele rus declarase anterior că Rusia va sprijini armata siriană exclusiv în lupta ‘legală împotriva grupărilor teroriste’, iar acest sprijin va fi unul aerian, fără o operațiune terestră. ‘Un astfel de sprijin va fi limitat în timp, pe durata ofensivei armatei siriene’, a concluzionat Putin, citat de TASS.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *