Internațional

AZ Alkmaar – Sheriff Tiraspol 2-1

Din start trebuie să remarcăm că, în pofida unui nume mai cunoscut al jucătorilor din AZ, comparativ cu nivelul de pregătire al celor de la Twente din sezonul 2009/2010, actuala adversară a campioanei s-a dovedit a fi mult mai slabă, şi nu a impresionat în meciul de joi de pe propria arenă, dar nici în primele etape a campionatului batav, unde, în primele cinci etape, înregistrează doar trei remize şi două înfrângeri.

Această “amorţeală” în jocul gazdelor s-a simţit deja din primele minute ale meciului “AZ-Sheriff”, tiraspolenii presându-i hotărât pe gazde după primele atingeri de balon. Momentul decisiv şi regretabil al partidei s-a consemnat în minutul 14, când portarul tiraspolenilor, bulgarul Vladislav Stoianov a gafat copilăreşte şi l-a “servit” elegant cu o pasă pe junele olandezilor Gudmundson, care a plecat spre poarta goală şi a deschis tabela.

În aceste condiţii, în pofida unei dominări teritoriale, discipolii lui Andrei Sosniţki, s-au văzut nevoiţi să alerge după egalare, obiectiv eşuat în prima repriză, care s-a încheiat în favoarea olandezilor, 0-1.

Mitanul secund de asemenea s-a derulat, prioritar, în jumătatea de teren a “roş-albilor”. În minutul 68, Sheriff a restabilit egalitatea cu ajutorul fundaşului Mexican al gazdelor, Moreno, care a deviat nefericit un balon în propria poartă. Deşi au dominat la fel de mult ca în prima jumătate a meciului, Sheriff nu a mai fost atât de incisivă după pauză. Twente însă a apăsat puţin pe accelerator, şi cu şapte minute până la finalul partidei, pe contraatac, a reuşit să marcheze golul victoriei. Autor – Kew Jaliens.

Într-un alt meci al grupei E, la Kiev, Dinamo a remizat cu BATE Borisov (Belarus) – 2-2. În această dispută, scorul a fost deschis foarte repede, şi surprinzător, de către oaspeţi prin Rodionov. Zece minute ulterior, kieveanul Milevski a ratat o uriaşă şansă de a egala, dar a ratat de la punctual cu var. Până la pauză însă, elevii lui Gazzaev au reuşit să iasă în avantaj pe tabelă, după reuşitele aceluiaşi Milevski şi a lui Eriomenko. Şi totuşi kievenii au scăpat Victoria din mâini. În minutul 54, belorusul Nehaicik a consemnat scorul final de 2-2

Deşi a pierdut, Sheriff a convins că poate presta un fotbal matur şi nu merită ultimul loc pe care îl ocupă în clasamentul grupei după prima etapă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *