Externe

Baku îi somează pe pacificatorii ruși să nu profaneze toponimele din Karabah

Ministerul Apărării din Azerbaidjan a emis o nouă declarație cu privire la faptul că contingentul rus de menținere a păcii nu a ținut cont de apelurile militare azere.

În declarație se spune în mod special: “Reiterăm că este inadmisibilă atribuirea de nume de așezări de pe teritoriul Republicii Azerbaidjan sub toponime armenești fictive, inclusiv utilizarea expresiei “teritoriul Nagorno-Karabah”.

Îndemnăm contingentul de menținere a păcii al Federației Ruse să nu folosească formulări incorecte în comunicările oficiale atunci când se referă la numele teritoriilor din Azerbaidjan.

Autoritatea militară azeră reamintește pentru a mia oară contingentului rusesc de menținere a păcii că “teritoriul menționat în comunicatul oficial al contingentului de menținere a păcii al Federației Ruse din 1 decembrie 2022 și publicat pe pagina oficială a Ministerului rus al Apărării, ca “teritoriul Nagorno-Karabah” este regiunea economică Karabah, iar denumirile oficiale ale localităților azere desemnate ca “Mardakert”, “Martuni”, “Madagiz” și “Getavan” sunt AGDER, HODJAVEND, SUGOVUSHAN și, respectiv, GOZLUKORPYU.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *