Sănătate

Băutura care îți prelungește tinerețea

Ajută la scăderea în greutate
Într-un studiu german recent, s-a constatat că white tea ajută la pierderea în greutate prin arderea celulelor grase existente și prevenirea formării stratului adipos în exces. Ceaiul alb, fiind mai puțin procesat decât alte tipuri de ceai, conține mai multe ingrediente responsabile de arderea grăsimilor.

Ajută la combaterea acneei
Conform unui studiu realizat la Universitatea Kingston, Londra, ceaiul alb are proprietăți antiseptice și antioxidante, și se știe deja că antioxidanții protejează pielea de deteriorarea celulară cauzată de radicalii liberi și o mențin sănătoasă. Așadar, poți lua în considerare consumul de ceai alb (două căni pe zi) pentru tratarea leziunilor acneice. Antioxidanții din ceaiul alb elimină toxinele a căror acumulare are un efect negativ asupra sănătății pielii.

Ajută în terapia anti-cancer
Potrivit unui studiu publicat în revista Cancer Prevention Research, ceaiul alb are un important efect anti-cancer. De fapt, el chiar s-a dovedit a fi mai eficient decât ceaiul verde în distrugerea celulelor canceroase.

Oferă energie pozitivă și crește capacitatea de reacție
Ceaiul alb trece prin cea mai redusă etapă de procesare și, prin urmare, prezintă cea mai mare concentrație de L-teanină (un aminoacid care stimulează vigilența). Numeroase studii au arătat, de asemenea, că L-teanina, combinată cu o cantitate mică de cofeină precum cea prezentă în ceaiul alb, poate scădea nivelul de anxietate. Aminoacidul îmbunătățește, de asemenea, memoria și timpul de reacție.

Protejează sănătatea și frumusețea dinților
Ceaiul alb conține fluoruri, flavonoide și taninuri, toate cu efecte benefice pentru dantură. Conform unui studiu realizat în India, fluorul din ceai previne apariția cariilor, taninurile inhibă formarea tartrului, iar flavonoidele împiedică dezvoltarea bacteriilor. De remarcat este și conținutul mic de taninuri, de unde și risc mai mic de apariție a petelor dentare. Extractul de de ceai alb a fost adăugat, ca ingredient, într-o varietate de paste de dinți și, conform constatărilor, efectul antibacterian al pastelor de dinți a fost astfel îmbunătățit.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *