Externe

Belgia: 1.000 de polițiști și un plan împotriva radicalismului islamist

Recrutările polițiștilor federali se vor efectua în următorii ani — 300 în 2016, 500 în 2017 — pentru a atinge numărul de 1.000 în 2019, a indicat guvernul belgian potrivit căruia aplicarea măsurii va costa 300 milioane de euro. Acești polițiști vor avea sarcina ‘de a înțelege diferite fenomene penale legate de terorism", potrivit guvernului.

Consiliul de miniștri a deblocat de asemenea 39 milioane de euro pentru poliție și justiție în cadrul unui plan de acțiune împotriva ‘radicalizării, a extremismului violent și terorismului în zona canalului’ maritim care leagă Bruxelles de fluviul Escaut.

Ministrul de interne, Jan Jambon, a anunțat la o zi de la atentatele comise la 13 noiembrie la Paris că dorește ‘să curețe Molenbeek’, comuna din Bruxelles de unde sunt originari Salah Abdeslam și Abdelhamid Abaaoud, ucis în asaltul de la Saint-Denis, în apropiere de Paris, la 18 noiembrie.

‘La începutul săptămânii, primii agenți suplimentari au fost deja desfășurați pe teren’, a explicat premierul Charles Michel, la încheierea consiliului de miniștri. În ceea ce privește forțele de poliție, planul prevede ‘160 de polițiști în plus pentru poliția judiciară și 325 pentru poliția administrativă’, potrivit unui comunicat oficial.

Sursa: Agepres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *