CSI / Rusia

Bellingcat: Ce rol a jucat Putin în tragedia MH17?

Romine afirmă că Bellingcat a urmărit şi evidenţiat „contribuţia” militarilor din brigada a 53-a de apărare anti-aeriană de la Kursk, care au participat nemijlocit la decizia de transferare a complexului „Buk” în Ucraina.

Cu toate acestea, „decizia de a trimite în Ucraina complexul de rachete BUK a fost luată la nivel mai înalt decât cel al comandanţilor Brigăzii a 53-a”.

„Noi spunem că Ministerul rus al Apărării are responsabilitatea principală, pentru că decizia de a trimite sistemul de apărare aeriană în Ucraina a fost luată la acest nivel”, – a spus Romîne.

„În ceea ce priveşte rolul lui Putin, este puţin probabil că ordinul trimiterii în Ucraina a unor arme anti-aeriene avansate s-a luat fără ştirea lui. Este puţin probabil ca Putin să fi ştiut exact ce fel de arme sunt trimise. Aparent el s-a bazat pe alegerea comandanţilor din domeniul apărării aeriene..”, – consideră expertul.

Reamintim, pe 24 februarie, „Bellingcat” a publicat o altă cercetare privind cauzele tragediei MH-17, în care apar şi datele personale ale militarilor ruşi, probabil responsabili pentru transferul şi operarea sistemului BUK cu care a fost doborât avionul de pasageri.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *