Actualitate

Bilanţul cutremurului din Turcia-Siria continuă să crească – Peste 7.700 de persoane au murit şi aproape 35.000 au fost rănite

Bilanţul victimelor cutremurului devastator care a lovit Turcia şi Siria a crescut la cel puţin 7.726 de morţi, transmite CNN.

Într-o actualizare, vicepreşedintele turc Fuat Oktay a declarat că cel puţin 5.894 de persoane au murit acum şi 34.810 au fost rănite în Turcia. În Siria, au fost raportaţi cel puţin 1.832 de morţi şi 3.849 de răniţi.

Cel puţin 16.139 de echipe lucrează la operaţiunile de căutare şi salvare, la care se vor adăuga şi alte echipe internaţionale, a precizat Oktay.

Totodată, ONU a transmis că drumul care duce la singurul coridor de ajutor umanitar între Turcia şi Siria a fost avariat de cutremurul de luni, îngreunând eforturile de ajutorare.

Bab al-Hawa este singurul coridor de ajutor umanitar aprobat de ONU între Siria şi Turcia. 

În ianuarie, Guterres a descris punctul de trecere terestră ca fiind o “linie de salvare indispensabilă”, după ce Consiliul de Securitate al ONU a votat pentru reînnoirea mecanismului transfrontalier cu o zi înainte ca acesta să expire.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *