Actualitate

Biserica Ortodoxă Rusă face apel la uciderea teroriștilor fără judecată

Despre eventuala eliminare a moratoriului privind pedeapsa cu moartea în Rusia, ca mijloc de combatere a terorismului, a vorbit şi Serghei Mironov, liderul partidului „Spravedlivaia Rossia”.

Kremlinul nu a susținut inițiativa, iar reprezentanții Federației Comunităților Evreiești din Rusia au numit pedeapsa cu moartea a teroriștilor, dintre care mulți sunt atentatori sinucigași, lipsita de sens.

„Este mai bine fără pedeapsa cu moartea, dar există situații în care un pericol pentru societate este prea mare şi ea se poate apăra inclusiv în acest mod” – insistă Vsevolod Chaplin, potrivit „Interfax”.

El a reamintit că, în Concepția socială de bază a Bisericii Ortodoxe Ruse se spune că pedeapsa cu moartea a fost recunoscuta în Vechiul Testament, iar indicațiile cu privire la nevoia de abolirea a acesteia nu sunt prezente nici în Noul Testament, nici în tradiția istorica a Bisericii Ortodoxe.

În Rusia, pedeapsa cu moartea a fost introdusă pentru prima data de cneazul Vladimir, iar acest lucru a fost realizat la insistența episcopilor, care sperau astfel sa se puna capat numeroaselor acte de banditism.

Preotul consideră că problema trebuie să fie discutata în mod liber, „evaluand nivelul de amenințare, nivelul de securitate în comunitate și modalitățile de asigurare a acesteia”. Însă „teroriștii, precum și organizatorii și sponsorii actelor teroriste, pot și ar trebui să fie ucisi pe loc şi fără nicio judecată, fără nicio procedură, daca autoritățile de aplicare a legii au stabilit cu exactitate că este vorba despre oameni care reprezinta pericol public”.

Sursa: Paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *