Eveniment

(Blog) Secretul rușinos al deputatului liberal Gheorghe Brega

Se întâmpla în primăvara anului 2003, pe holul secției de oncourologie din incinta Institutului Oncologic din Chișinău, al cărei șef de secție, era actualul deputat liberal Gheorghe Brega. El s-a încăierat cu o soră medicală pe nume Efrosinia. În această încăierare, Brega a lovit-o cu bestialitate de câteva ori pe sora medicală (este un incident arhicunoscut pe coridoarele spitalului oncologic, doar că despre el nu prea se discută deschis). În urma loviturilor, femeia a fost internată în spital cu hemoragie intracraniană.

Era o perioadă când o simplă soră medicală nu putea demonstra nimic în fața șefului de secție, funcție care l-a asigurat pe Gheorghe Brega cu cunoștințe și bani suficienți pentru a vuala situația. În urma traumei pe care le-a primit, femeia a suferit și o amnezie totală, fiind obligată din nou să învețe să meargă, mănânce, vorbească etc. Și până în ziua de astăzi acestă femeie este bolnavă, având acordat grad de invaliditate pe viață.

Deși fără consecințe penale, Gheorghe Brega, totuși a fost eliberat din funcția pe care a deținut-o. Motivul exprimat în Ordinul cu privire la eliberare a fost formulat extrem de subtil – „provoacă diverse conflicte". Acest motiv a fost camuflat și printre alte motive, care îl caracterizează: „nu poate organiza activitatea adecvată a secţiei, nu corespunde funcţiei ocupate". În ordin mai sunt și formulări precum: „climatul moral-psihologic în colectivul secției este tensionat și exclude posibilitatea conlucrării în continuare a colaboratorilor cu șeful secției Gh. Brega". Unele din descrierile lui din ordin, mi-am dat seama, că îl caracterizează și astăzi „a pierdut controlul; nu dirijează cu activitatea organizator-metodică” etc.”

Citiți în continuare pe
blog.galbur.md.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *