Actualitate

Bogatu: „Este foarte important pentru investitorii din Occident ca R. Moldova să fie un stat stabil și cu o justiție independentă”

Petru Bogatu consideră că Republica Moldova se află într-o zonă cu riscuri imense, iar politica Statelor Unite ale Americii față de Federația Rusă în mare parte ajută și țările care nu fac parte din NATO. Potrivit lui, este foarte important pentru investitorii din Occident ca Republica Moldova să fie un stat stabil, cu legi fără ambiguități, cu o justiție independentă. Totodată, în opinia lui, orientarea occidentală a Moldovei va atrage investitori străini, mai ales americani. „Acolo unde este prezența americană, acolo este asigurată stabilitatea politică, economică și militară”, a afirmat Petru Bogatu.

Jurnalistul Vlad Darie consideră că SUA pot acorda un sprijin în plan politic Republicii Moldova, ceea ce ar însemna foarte mult. „Aceasta este cea mai puternică voce din lume. Aceasta înseamnă o garanție că SUA nu vor lăsa Republica Moldova în momente grele”, susține Vlad Darie. Potrivit lui, în plan economic o investiție americană este un semnal pentru alți investitori, pentru un climat economic favorabil.

O delegație a Republicii Moldova în frunte cu premierul Pavel Filip se află în SUA. 

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *