Ultima oră

(BOMBARDIER ORTODOX) Patriarhul Kirill a primit cadou un avion de lupta Suhoi 35

Patriarhul Kirill, capul Bisericii Ortodoxe a Rusiei, a primit un cadou ciudat pentru un lider religios atunci când vizită o fabrică din Rusia: un avion de lupta SU-35, cu un singur loc, relatează Reuters. Kirill a primit avionul după ce le-a dat muncitorilor de la baza de avioane civile şi militare icoane binecuvântate de el însuşi, se arată în comunicatul de pe site-ul bisericii.

Patriarhul, care în ultimii ani a devenit din ce în ce mai apropiat de preşedintele Vladimir Puţin, le-a vorbit muncitorilor despre importantă protejării Rusiei.

"Rusia nu poate fi un vasal. Pentru că Rusia nu este doar o ţară, este o întreagă civilizaţie, este o poveste de mii de ani, un punct de întâlnire cultural (n.red. ), de o putere enormă", a spus Kirill.

"Că să putem să trăim o viaţă suverană trebuie, dacă este necesar, să fim în stare să ne apărăm patria", a adăugat acesta.

Ideologia bisericii lui Kirill s-a aliniat cu impulsul lui Puţin de a reuni ţările din fosta sfera sovietică, cu Biserica Ortodoxă rusă exercitând o influenţă considerabilă prin intermediul celor 165 de milioane de membri din Rusia şi din alte foste republici sovietice.

Criticii Bisericii Ortodoxe Ruse au spus că această acţionează că un minister pentru Puţin, implicându-se în afacerile externe, şi au avertizat că astfel de angajamente politice ar putea avea efecte inverse.

Suhoi Su-35 (NATO: Flanker-E) este un avion de lupta multirol proiectat de constructorul rus Suhoi, şi introdus în 2007. Avionul este o versiune a tipului Suhoi Su-30 cu fuzelaj, motoare şi avionică modernizate.

Sursa: hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *