Economie

Bride: Trebuie mai puțină aroganță în interacțiunea cu investitorii străini

“Aș propune mai puțină aroganță în interacțiunea cu investitorii străini și mai multă deschidere și comunicare. Investitorii sunt contribuabili și pot avea un rol important în construirea bunăstării populației”, a declarat Bride într-un interviu pentru Moldpres.

El dă asigurări că Ministerul Economiei își îndeplinește responsabilitățile sale: implementarea Reformei Regulatorii, care va elimina barierele administrative și normative, lansarea ghișeului unic, aplicarea Strategiei Naționale pentru Dezvoltarea IMM-urilor, a Foii de parcurs privind sporirea competitivității etc.

Referindu-se la prognozele de creştere economică pentru acest an, ministrul Economiei a spus că situația economică a Moldovei este dependentă de evoluția economiei mondiale, a țărilor care ne sunt parteneri comerciali. “Dar noi trebuie să ținem cont de faptul că am avut o creștere economică bună în anii anteriori și să lucrăm pentru a menține riscurile din regiune la nivel minim. Putem acționa pe plan intern, și aici vom face tot posibilul pentru a încuraja economia, pentru a oferi încredere mediului de afaceri, pentru a stimula investițiile și pentru a crește numărul locurilor de muncă”, a explicat ministrul.

Ministrul Economiei, Stephane Bride este cetățean francez. Din decembrie 2013 deține și cetățenia Republicii Moldova. Anterior a activat în mediul privat și are o experienţă de peste 20 de ani în contabilitate, audit, consultanţă în management şi fiscalitate. În Guvernul condus de Chiril Gaburici a fost înaintat de PD.
 
Sursa: infotag.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *