Internațional

Britanicii îi cer lui Liz Truss să refuze la indemnizația de 115.000 de lire sterline de fost prim-ministru

Liz Truss se confruntă cu apeluri de a refuza indemnizaţia de 115.000 de lire sterline pe an la care va avea dreptul ca viitor fost prim-ministru al Marii Britanii, transmite vineri dpa și Agerpres.

Liberal-democraţii consideră că britanicii vor fi lăsaţi cu un ”gust amar” dacă Liz Truss va revendica indemnizaţia după scurtul şi tumultuosul său mandat în Downing Street.

Indemnizaţia a fost introdusă în 1991 după demisia lui Margaret Thatcher, pentru a-i sprijini pe foştii prim-miniştri în îndatoririle lor publice după plecarea din funcţie.

Cu toate acestea, purtătoarea de cuvânt a Partidului Liberal Democrat, Christine Jardine, a declarat că ar fi ”de neconceput” ca Truss să primească această sumă după un mandat atât de scurt, relatează dpa.

„Liz Truss va rămâne pentru totdeauna ca prim-ministrul de 50 de zile. Nu ar trebui în niciun caz să i se permită să primească aceeaşi sumă de 115.000 de lire ca indemnizaţie pe viaţă ca şi predecesorii ei recenţi, care au servit toţi în funcţie mult peste doi ani”, a declarat ea.

„Pentru ca lucrurile să fie şi mai rele, moştenirea lui Truss este un dezastru economic, pentru care conservatorii îi pun pe contribuabili să plătească factura. Ar fi de conceput ca Truss să dispară spre asfinţit cu o recompensă potenţială de şase cifre, în timp ce lasă publicul britanic în suferinţă”, a mai adăugat purtătoarea de cuvânt.

„Această potenţială uriaşă plată va lăsa un gust amar pe limba milioanelor de oameni care se luptă cu facturile explozive şi ratele usturătoare la ipoteci mulţumită managementul economic defectuos al conservatorilor”, a spus Jardine.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *