Bucovina, în topul preferințelor turiștilor pentru vacanța de Crăciun și de Revelion
Vechea Bucovină își încântă oaspeții. Zona a căpătat un suflu nou, devenind a treia destinație turistică din România, după litoral și județul Brașov, ca număr de locuri de cazare.
Cabanele sunt deja ocupate în procent de 90 la sută pentru sărbători, o situație nouă, care depăşeşte anii dinaintea pandemiei, spun autoritățile din turism. Investițiile realizate de tinerii care au venit cu idei proaspete de afaceri au ajutat Bucovina.
O serie de turiști și-au petrecut weekendul în Gura Humorului, într-un peisaj de vis.
Și asta pentru că Bucovina își revine după anii grei de pandemie. De cum ajung, oaspeții se îndrăgostesc de mâncarea zonei. Mămăliguța aburindă, puiul rumenit în ceaun, hribii cu smântână, cozonacul și plăcintele scoase din cuptor sunt greu de uitat.
Femeie: „Hribi cu smântână ca în Bucovina nu am mâncat nicăieri!”
În Bucovina, în ultimii doi ani, s-au investit milioane de euro în infrastructură, în pensiuni, și în special în locurile de cazare concentrate în jurul mănăstirilor și monumentelor UNESCO, iar acestea atrag turiștii.
La Voroneț, de pildă, o casă tradițională veche de peste 100 de ani a fost renovată. Alături, a fost construit un complex de cazare cu SPA și tuneluri subterane.
Ana Maria Unciul, manager pensiune: „În zona piscinei încălzite e o zonă de relaxare cu vedere la pădure. În exterior este ciubărul cu apă sărată.”
Pensiunea și-a închis de două săptămâni rezervările pentru Crăciun și Revelion. Aceeași situație o regăsim și în Prisaca Dornei, în inima munților. Aici un cuplu de tineri a renovat trei case bătrânești pe care le-a transformat într-o pensiune cu fermă şi restaurant, cu privelişte spectaculoasă.
Liliana Axentoi, manager pensiune: „Asta ne dorim, să se simtă oaspeții ca și cum ar veni la bunica. Am adus vechiul la nou.”
Pentru acest an, de Crăciun și Revelion, locurile în pensiuni au fost ocupate deja în proporție de peste 90 la sută de grupuri și familii întregi. La acest grad de ocupare se ajungea, de regulă, abia spre sfârșitul lui noiembrie, spun autoritățile din turism.
Niculaii Barba, vicepreședinte Consiliul Județean Suceava: „Rezervările au început în acest an mult mai rapid, comparativ cu ceea ce se întâmpla în anii anteriori. O mare parte dintre locuri se rezervau chiar în luna decembrie.”
Pentru Crăciun și Revelion, prețurile pachetelor all inclusive – 4 nopți și 5 zile – pornesc de la 1.500 de lei de persoană și ajung până la 4 mii de lei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!