Politică

Cadavrele soldaților ruși, aruncate la gunoi în Belgorod

Locuitorii orașului rusesc Belgorod, situat la granița cu Ucraina, au găsit mai multe sicrie de zinc în care se aflau cadavrele soldaților ruși aruncate la gunoi, potrivit Mediafax, care citează Nexta TV.

Publicația Nexta TV a postat o fotografie în care se poate vedea sicriul de zinc atașat de mesajul: „În Belgorod, locuitorii au găsit printre gunoaie sicrie de zinc, în care au fost puse cadavrele invadatorilor morți, relatează BAZA. Localnicii s-au plâns de ritual prin care s-au aruncat la gunoi mai multe sicrie, icoane și saci”.

De la începutul războiului în Ucraina au fost descoperite mai multe gropi comune în care erau îngropate cadavrele soldaților ucraineni. Ultima groapă comuna descoperită de ucraineni se află la Izium, unde ar fi fost îngropate peste 500 de cadavre.

Potrivit lui Oleksandr Ilienkov, procurorul-şef pentru crime de război din Harkov, se crede că în groapa comună au fost îngropaţi în jur de 500 de civili, un număr care ar face din aceasta cea mai mare groapă comună găsită în Europa după războiul din fosta Iugoslavie.

Kremlinul a reacționat în urma descoperirii gropii comune din Izium, calificând drept „minciuni”  informaţiile despre descoperirea a sute de cadavre şi a unei gropi comune la Izium în estul Ucrainei, după retragerea forţelor ruse din regiune, informează AFP și Reuters.

„Asta e o minciună. Desigur, vom susţine adevărul în această poveste”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, întrebat despre declaraţiile preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski potrivit cărora forţele ruse au comis crime de război în regiunea Harkov din Ucraina.

Rușii și ucrainenii fac schimb de cadavre

În luna iunie Kievul a anunțat un schimb de corpuri ale unor militari ruși și ucraineni, inclusiv ale unor apărători de la oţelăria Azovstal din Mariupol, în timp ce cadavre restituite Ucrainei în schimburi anterioare au sosit la Kiev, relatează AFP, citat de News.ro.

Acest schimb a avut loc pe linia frontului, în regiunea Zaporijjea, în sudul Ucrainei, ”după formula 50 în schimbul a 50”, precizează ministerul ucrainean al Reintegrării.

Un alt schimb de acest gen a fost realizat și pe 2 iunie, însă de această data a fost vorba despre un schimb de 160 la 160.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *