Eveniment

Câinele Charly al Poliției de frontieră a depistat peste 25 mii de țigări la vama Costești-Stânca

Ambele cazuri au fost înregistrate în punctul de trecere Costești-Stînca. În primul caz, pe sensul de ieșire din țară, s-au prezentat doi cetățeni români la volanul a două automobile, cu numere de înmatriculare românești. În al doilea caz, a fost implicat un autocar, de model Mercedes, condus de un moldovean, în vârstă de 59 de ani.

În cadrul controlului, câinele Charly, a alertat echipa comună de control prin semnalarea unor ascunzişuri în unitățile de transport. Astfel, s-a decis asupra verificării minuțioase a mijloacelor de transport suspecte. În urma controlului efectuat, în anvelopele autoturismelor înmatriculate în România, au fost depistate 15 200 țigarete, marca Plugarul, iar scaunele autocarului erau captușite cu peste 9 880 țigarete, de diferite mărci.
În ambele cazuri, țigările au fost reținute în vederea confiscării de către organul vamal, iar unitățile de transport disponibilizate pe teritoriul punctului de trecere până la finisarea cercetărilor. Mai mult, cetăţenii s-au ales cu o amendă în valoare de 3000 lei. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *