Actualitate

Călătorie cu peripeții! Șase acte falsificate au fost identificate de polițiștii de frontieră

Pentru a fi scutiți de autoizolare, trei călători au prezentat la controlul de frontieră certificate de vaccinare cu însemnele unor instituții medicale din Republica Moldova.

În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au constatat că la data vaccinării, indicată în acte, persoanele vizate nu se aflau pe teritoriul țării. Audiați, persoanele au invocat diferite motive privind datele trecute în certificate.

Cel de-al patrulea tânăr s-a apropiat pentru a i se autoriza ieșirea din țară. Conform analizei de risc polițiștii de frontieră au dispus efectuarea unui control suplimentar. În urma acestuia s-a depistat un permis de conducere polonez cu semne rezonabile de falsificare. Întrebat, tânărul a declarat că a obținut actul după ce ar fi frecventat o școală specializată din Polonia.

Cursurile l-ar fi costat 400 de euro. Alte două permise de conducere au fost ridicate de la doi conducători auto din punctele de trecere Costești și Otaci. Despre cele depistate, ambii bărbați au declarat că nu sunt în cunoștință de cauză. Pe numele celor vizați s-au inițiat cercetări pentru elucidarea circumstanțelor și încadrarea juridică a faptelor. În dependență de rezultate, persoanele riscă amendă contravențională sau penală pentru uz de fals în acte oficiale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *