Actualitate

Campania de Paști „Masa Bucuriei”- donația fiecăruia poate umple farfuria unui flămând

Proiectul are drept scop cultivarea solidarității, milosteniei și a iubirii de aproapele prin intermediul următoarelor acțiuni: lecții de solidaritate în instituțiile de învățământ și colecta de produse alimentare neperisabile, organizată la nivel național pe data de 4 aprilie.

Igor Belei, directorul Misiunii Sociale „Diaconia”: În campania de Paşti din 2014 am colectat peste 13 tone de produse alimentare. Acestea s-au transformat în 8000 de prânzuri calde oferite zilnic prin intermediul cantinelor sociale. Şi în acest an, venim cu îndemnul să participaţi la campania de Paşti ,,Masa Bucuriei”, în speranţa că astfel vom reuşi să aducem bucuria pascală şi grija ca ,,pâinea noastră cea de toate zilele” să fie tot anul pe masa celor nevoiaşi.

Irina Ciobanu, voluntar în campania de Paști, ediția 2013 și 2014: Vreau să-i ajut pe cei mai triști decât mine- aceasta este motivația principală pentru care mă implic în campania din anii precedenți. Este o experiență deosebită și un stimul care ne face pe fiecare să vedem viața și lumea din jur cu alți ochi. Fiecare om care aduce un pachet cu donație este o bucurie și o binecuvântare atât pentru viitorii beneficiari cât și pentru întreaga echipă de voluntari. Mi-am facut prieteni noi, am cunoscut și activez alături oameni cu suflet de aur.

Colecta națională de produse alimentare va fi organizată pe data de 4 aprilie, în 60 de supermarkerturi din Chișinău și 12 din teritoriu (Cahul, Ştefan-Vodă, Căuşeni, Ungheni, Călăraşi, Cantemir, Bălţi, Edineţ, Dondușeni,). În această zi, cei peste 500 de tineri voluntari vor îi vor informa și îndemna pe oameni ca în preajma Sărbătorilor de Paşti, în afară de produsele achiziţionate pentru familie, să doneze produse pentru susţinerea celor în dificultate.
Menționăm că, în aprilie 2013, Diaconia a lansat în Chișinău cantina socială mobilă „Aproape de Aproapele”. Prin intermediul acestui serviciu, oferit prin implicarea unei echipe de voluntari, zilnic, peste 200 de oameni nevoiaşi (bătrâni singuri, persoane fără adăpost) primesc un prânz cald. Astfel, Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei e permanent aproape de cel aflat în nevoie, tratându-l ca și chip și asemănare a lui Dumnezeu.

Campania de Paști „Masa Bucuriei” 2015 se desfăşoară cu binecuvântarea ÎPS Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, cu acordul Ministerului Educaţiei al Republicii Moldova, precum şi cu susţinerea:
Partenerilor: Green Hills Market, Velmart, Linella, Unimarket, IMC Market, Supermarket Riga.
Partenerului media general: Jurnal Media
Partenerilor media: Radio Chişinău, Radio Noroc, Ziarul de Gardă, Timpul, Unimedia, Diez, Civic,
OWH studio, Simpals
Parteneri locali: Caritas Moldova, AO Neoumanist şi parohiilor ortodoxe ale Mitropoliei Basarabiei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *