Femeia

Când este OK să renunţi?

Să rezişti cât mai mult este bine, să laşi totul baltă şi să pleci unde vezi cu ochii este rău. Aşa ai fost învăţată şi până acum nici n-ai avut motive să te îndoieşti de asta. Lucrurile însă nu stau chiar aşa. Psihologii ne asigură că oamenii care au succes în carieră şi în viaţa personală renunţă tot timpul la câte ceva. Important e să realizezi care este momentul în care cel mai bine pentru tine este să renunţi.

A renunţa, la momentul potrivit, la o situaţie care îţi face mai mult rău decât bine este o victorie importantă pentru oricine – fie femeie, fie bărbat. Este bine să ştii cum să pierzi inteligent. Îţi spunem care sunt situaţiile în care trebuie să renunţi la:

Jobul actual. Un loc de muncă nu ar trebui să fie mai mult decât o sursă de venit. În momentul în care a devenit un motiv permanent de stres, trebuie să iei măsuri, uneori radicale. Ai în vedere că sănătatea ta este mult mai importantă decât orice şi acţionează în consecinţă. Pentru început, încearcă să iei măsuri concrete prin care să-ţi îmbunătăţeşti viaţa la birou. Nu-ţi mai lua de lucru pentru acasă, fă câte o pauză scurtă la fiecare 20 de minute, organizează-te mai bine cu îndatoririle zilnice şi nu te mai lăsa afectată de colegii neprietenoşi. Dacă viaţa ta rămâne un coşmar, atunci ar trebui să iei în serios varianta renunţării la jobul pe care îl ai.

Relaţia în care te afli. Renunţă la această relaţie când… constaţi că aţi ajuns să scoateţi ce este mai rău unul din celălalt. Întreabă-te cât din viaţa ta este afectată în mod negativ de relaţia amoroasă în care te afli acum şi foloseşte această analiză ca motivaţie pentru o despărţire care a devenit necesară. Dacă nu ştii cum să-ţi argumentezi decizia, scrie pe o foaie motivele pentru care crezi că relaţia ta nu mai merge. Ia foaia şi spune-i partenerului tău fără resentimente despre hotărârea ta. Poţi să-i mai spui şi cât de rău îţi pare că lucrurile nu au mers între voi, pentru a mai „îndulci” lovitura.

Prietena din liceu. Renunţă când este evident că nu mai aveţi nimic în comun şi găseşti pretexte stupide de fiecare dată când te invită la o cafea. Înainte de toate, trebuie să te întrebi de ce eşti într-o relaţie de prietenie care nu merge? De cele mai multe ori este vorba de teama că nu-ţi poţi face alţi prieteni, de faptul că urăşti ideea de a-i spune direct că nu mai aveţi nimic în comun. Încearcă să-i explici cu tact că treci prin nişte schimbări importante din viaţa ta şi că ai nevoie să te rupi de tot ce înseamnă trecut, pentru o vreme.

(S. U.)

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *