Actualitate

Care sunt beneficiile nucilor și în ce doze e bine să le consumi

Câte nuci ar trebui să consumi, pentru a trăi mai mult?

În cadrul studiului s-a descoperit că dacă mănânci mai multe nuci, mai des, este îmbunătățită longevitatea, atât în cazul femeilor, cât și al bărbaților. Cercetătorii au descoperit că a consuma cinci porții de aproximativ 30 de grame de nuci pe săptămână, a fost asociat cu un risc cu 14% mai mic de deces și o creștere a speranței de viață cu 1,3 ani, comparativ cu participanții la studiu, care nu au consumat nuci.

Mai mult, cercetătorii au descoperit că în cazul participanților, care aveau o dietă nesănătoasă, o porție de o jumătate de cană cu nuci pe zi a dus la o scădere cu 12% a riscului de deces, mai exact, o scădere cu 26% a riscului de deces, din cauza bolilor cardiovasculare. Deși este important de specificat că studiul a fost susținut de Comisia din California pentru Nuci, o organizație a producătorilor de nuci a inclus datele a peste 90 de mii de participanți, dintre care aproximativ 67,000 de femei și 26,300 de bărbați, pe o perioadă de 20 de ani.                                                                                                                                    
„Ce am învățat din acest studiu este faptul că și câțiva pumni de nuci pe săptămână, pot susține longevitatea, în special în cazul celor ce nu au o dietă prea bună”, explică medicul Yanping Li, coordonatorul studiului, citat de mindbodygreen.com.                                                                                                                    
„Este un truc practic, care poate fi fezabil pentru mulți oameni, care vor să își îmbunătățească sănătatea”, a adăugat medicul.

Alte beneficii ale nucilor pentru sănătate

Nucile sunt adesea asociate cu numeroase beneficii pentru sănătate. Studiile anterioare au asociat consumul de nuci cu o sănătatea mai bună a sistemului digestiv și a celui cardiovascular.
 

De asemenea, au efect antiinflamator și au fost menționate cele mai bune tipuri de nuci, care susțin o îmbătrânire sănătoasă. 
Unii specialiști sunt de părere că nucile se numără printre cele mai bune alimente pentru sănătatea creierului, în special datorită conținutului de acizi grași Omega 3. Sunt o sursă bună de proteine și se numără printre recomandările favorite ale nutriționiștilor, pentru gustări sănătoase în timpul zilei.

Sursa: andreearaicu.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *