IT&C

Care sunt cele mai căutate cuvinte pe Google şi câţi bani valorează?

Care sunt cele mai scumpe cuvinte de căutare?

Conform sursei citate, compania Wordstream a analizat termenii de căutare pentru care agenţiile de publicitate plătesc sume impresionante de bani astfel încât anunţurile lor să apară în proximitatea lor. Totodată, firma a grupat după domeniul de activitate, folosind un program propriu, primii 10.000 cei mai căutaţi termeni.

Înmulţind costul-per-click, plătit de agenţiile de publicitate de fiecare dată când cineva accesează anunţurile respective, cu numărul de căutari ale cuvântului folosit, Wordstream a împărţit fiecare cuvânt în domeniul său corespunzător.

Topul celor mai scumpe cuvinte: asigurări, împrumut, ipotecă

In acest mod, cercetatorii au descoperit ca firmele de asigurari sunt dispuse sa plăteasca cel mai mult pentru a-şi devansa concurenţa. Ele plătesc în jur de 54 de dolari pentru fiecare click. Mai mult, plăţile lor însumează 24% din veniturile totale obţinute de Google din advertising.

Serviciile de împrumut reprezintă cea de-a doua sursă de venituri importante pentru operatorul celui mai mare motor de căutare din lume. Firmele care oferă asemenea servicii aduc în total aproape 13 procente din veniturile Google.

Google a devenit la sfârşitul lunii trecute prima companie de Internet care a atras într-o lună peste un miliard de utilizatori unici, potrivit datelor aferente lunii mai ale firmei de analiză a pieţei comScore, citate de Wall Street Journal. În decursul unui an, numărul de vizitatori ai Google într-un interval de o lună a crescut cu 8,4%, atingând cifra de un miliard de unici.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *