IT&C

Care sunt cele mai căutate cuvinte pe Google şi câţi bani valorează?

Care sunt cele mai scumpe cuvinte de căutare?

Conform sursei citate, compania Wordstream a analizat termenii de căutare pentru care agenţiile de publicitate plătesc sume impresionante de bani astfel încât anunţurile lor să apară în proximitatea lor. Totodată, firma a grupat după domeniul de activitate, folosind un program propriu, primii 10.000 cei mai căutaţi termeni.

Înmulţind costul-per-click, plătit de agenţiile de publicitate de fiecare dată când cineva accesează anunţurile respective, cu numărul de căutari ale cuvântului folosit, Wordstream a împărţit fiecare cuvânt în domeniul său corespunzător.

Topul celor mai scumpe cuvinte: asigurări, împrumut, ipotecă

In acest mod, cercetatorii au descoperit ca firmele de asigurari sunt dispuse sa plăteasca cel mai mult pentru a-şi devansa concurenţa. Ele plătesc în jur de 54 de dolari pentru fiecare click. Mai mult, plăţile lor însumează 24% din veniturile totale obţinute de Google din advertising.

Serviciile de împrumut reprezintă cea de-a doua sursă de venituri importante pentru operatorul celui mai mare motor de căutare din lume. Firmele care oferă asemenea servicii aduc în total aproape 13 procente din veniturile Google.

Google a devenit la sfârşitul lunii trecute prima companie de Internet care a atras într-o lună peste un miliard de utilizatori unici, potrivit datelor aferente lunii mai ale firmei de analiză a pieţei comScore, citate de Wall Street Journal. În decursul unui an, numărul de vizitatori ai Google într-un interval de o lună a crescut cu 8,4%, atingând cifra de un miliard de unici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.