(CARTE) Un basarabean editează o poveste fascinantă în 80 de volume
În cadrul evenimentului, desfășurat în Centrul comercial MallDova, Teatrul Republican „Licurici”, în frunte cu Titus Jucov, a prezentat un spectacol în care au dat viață eroilor acestei cărți.
Manifestarea a fost organizată de către Uniunea Scriitorilor din Moldova (USM), Teatrul Republican „Licurici” și Editura „Adenium”. La eveniment au participat scriitori și editori.
Solicitată de TIMPUL, Adriana Nicorici ne-a spus că foiletonul „O inimă de Broscuță” se va întinde pe parcursul a aproximativ 80 de volume care se vor concretiza în final într-un film de desene animate. În prezent s-a ajuns la cel de-al 36-lea volum. „Este o poveste pentru toate vârstele, nu este una care să fie citită cu respirația întretăiată de seară până dimineață, ci una asupra căreia trebuie să te oprești, să meditezi, să reflectezi, fiecare rând transmițând, de fapt, un mesaj”, a afirmat ea.
La rândul său, Liviu Antonesei, scriitor din România, a declarat că această carte l-a surprins prin ingeniozitatea personajelor propuse și nu mai puțin prin caracterul palpitant al întâmplărilor prin care trec acestea. „Nu mai vorbesc despre faptul că e și foarte bine scrisă. Aș vrea să regăsesc această prospețime și pe parcursul volumelor care vor urma”, a subliniat scriitorul ieșean.
În continuare, a avut loc lansarea propriu-zisă. Moderatorul, scriitorul Arcadie Suceveanu, a menționat că aceasta este o carte-surpriză, semnată de un autor deosebit, carte în care cititorii vor descoperi eroi antrenați în dialoguri incitante și care trec prin mai multe întâmplări interesante.
Potrivit criticului Ion Ciocanu, Gheorghe Vârtosu merită toată susținerea și încurajarea noastră pentru limba poveștii sale, în particular pentru limbajul personajelor-animale, pe care le caracterizează printr-un vocabular bogat și variat, presărat cu proverbe neaoșe, pline de tâlc, autorul posedând, în același timp, arta dialogului succint și colorat sub aspect expresiv. Pe marginea cărții s-au mai pronunțat scriitorii Leo Butnaru, Ion Anton, Gheorghe Ciocoi, autorul versiunii rusești a poveștii, traducătorul Mihai Potorac ș.a. Manifestarea s-a încheiat cu un spectacol prezentat de către Teatrul Republican de Păpuși „Licurici”, la finalul căreia actorii-eroi ai acestei cărți au dansat împreună cu copiii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!