Castorii sălbatici s-au întors în cartierul londonez Ealing după o absență de 400 de ani.
O familie de cinci castori eurasiatici – o pereche reproducătoare și cei trei pui ai lor – au fost transportați din Scoția și eliberați miercuri în zona umedă Paradise Fields, în Ealing, în vestul Londrei.
Proiectul “Ealing Beaver Project” speră că acești castori pot contribui la reducerea riscului de inundații, precum și la implicarea oamenilor în natură.
Primarul Londrei, Sadiq Khan, a fost prezent la eliberare. “[Castorii] sunt modul în care natura construiește baraje… ajutând ecosistemul mai larg”, a spus el. “Este bine pentru oameni, este bine pentru natură, este bine pentru orașul nostru”.
Fondul său Rewild London Fund a oferit aproape 40.000 de lire sterline (49.000 de dolari) pentru finanțarea proiectului.
Sean McCormack, președintele Ealing Wildlife Group, unul dintre numeroasele grupuri care susțin inițiativa castorilor, a declarat: “Paradise Fields este o mică oază de natură care se învecinează cu un mare parc de magazine și cu Greenford.
“Greenford este o zonă cu risc ridicat de inundații, iar acest lucru va fi agravat de schimbările climatice. Castorii ar trebui să construiască o serie de baraje prin zonă și să creeze terenuri umede… acest lucru acționează ca un burete uriaș.”
Castorii sălbatici au fost vânați până la dispariție în Marea Britanie în urmă cu peste 400 de ani pentru carnea și blănurile lor. În ultimii ani, ei au fost reintroduși în Devon, în sud-vestul Angliei, iar în 2022 au fost definiți legal ca specie protejată în Anglia, deschizând calea pentru continuarea conservării și reintroducerii în sălbăticie.
În martie 2022, castorii au fost eliberați în Enfield, în nordul Londrei, iar luna trecută s-a anunțat că acolo s-a născut un pui de castor, prima naștere de castor în Londra după sute de ani.
Zona din Ealing va fi închisă publicului timp de o lună, pentru a le da timp castorilor să se acomodeze, dar până la sfârșitul anului zona va fi complet deschisă vizitatorilor.
“Facem parte din natură, trebuie să trăim alături de natură”, a declarat McCormack. “Castorii sunt un bun exemplu al serviciilor ecosistemice care ne sunt oferite”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!