Actualitate

Câți bani a „îngropat” Rusia în Venezuela?

– 3.15 miliarde dolari – suma datoriei interstatale din Venezuela, restructurată în noiembrie 2018 în Rusia,

– 3,1 miliarde de dolari
– soldul datoriei societății petroliere deținute de statul venezuelean PDVSA către societatea rusească de stat ROSNEFTI la 30 septembrie 2018.

Suma necunoscută a datoriei Venezuelei față de Rosoboronexport. Se consideră că furnizarea de armament către Venezuela în ultimii 10 ani a atins cota de 11 miliarde de dolari. Aproape toată armata venezueleană este echipată cu arme rusești. Nu se cunoaște ce parte din această datorie a fost achitată în bani sau în petrol și ce parte din datorie a rămas pe bilanțul Rosoboronexport.

– În decembrie 2018, Putin i-a promis lui Maduro 6 miliarde de dolari și 600 de mii de tone de cereale. Banii au fost promiși pentru proiecte de investiții, deci este puțin probabil ca ei să fi fost cheltuiți. Nu se știe dacă a început livrarea cu cereale.

Reuters scria în august 2017 că, din 2006, împrumuturile din partea Rusiei și Rosneft au ajuns la 17 miliarde de dolari, dar nu se știe ce parte din aceste credite este rambursată.

Astfel, putem evalua banii rusești blocați în Venezuela la suma cuprinsă între 6,3 – la 12 miliarde de dolari. Puteți spune aproximativ 10 miliarde de dolari (plus sau minus câteva miliarde).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *