Politică

(CAZUL SANDULACHI) PG a trimis în JUDECATĂ dosarul în care e implicat MINISTRUL Finanțelor V. Negruța

Contactați să se pronunțe pe marginea acestui caz, reprezentanții Ministerului Finanțelor au subliniat că nu ține de competența instituției să comenteze aspectele juridice ale problemei, anunță site-ul unimedia.md

Totodată, specialistul principal al Serviciului informare și comunicare cu mass-media, Cristina Nicolau, a menționat că în momentul de față Veaceslav Negruța se află în concediu și respectiv nu ne poate prezenta o poziție a acestuia.

Anterior presa a scris că ministrul Finanţelor, Veaceslav Negruța a rămas singurul învinuit în „cazul Sandulachi”. Oficialul este bănuit de procurori că ar fi încălcat legea atunci când instituția pe care o conduce „s-a grăbit” să achite fostului director al Asociației Parlamentul ’90, Pantelei Sandulachi, prejudiciul moral de 400 000 euro.

Informația privind intentarea unui dosar penal în care figurează factori de decizie din Ministerul Finanțelor, printre care și ministrul Veaceslav Negruța a fost făcută public de Procuratura Generală încă în februarie 2013.

Referindu-se la acest subiect, șeful de la Finanțe a declarat, atunci, că legea nu a fost încălcată, iar Ministerul nu a făcut altceva decât să execute un titlu executoriu emis în 2012 de Curtea de Apel Chișinău.

 Sursa: unimedia.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *